Profesjonell produksjon av ortoser

04 juli 2021
Maria Laugesen

Ortoser er spesialiserte hjelpemidler som kan fungere til å bedre, gjenopprette eller helt erstatte tapt funksjon i for eksempel hender, føtter, kne eller andre bevegelsesorganer. Det kan være mange årsaker til at man plutselig trenger en ortose, for eksempel på grunn av sykdom eller skader.

Med en skreddersydd ortose kan du ofte oppnå en mye bedre funksjon i hverdagen og klare oppgaver, som du tidligere ikke har kunne utføre. Det er derfor utrolig viktig at du får en ortose som er fullstendig tilpasset etter deg og dine behov.

Mange forskjellige typer ortoser

Ortoser dekker over mange forskjellige typer hjelpemidler. Det kan for eksempel være en dropfot-ortose som anvendes dersom du har hel eller delvis lammelse av foten. Denne bidrar til å gi en bedre, tryggere og mer energisparende gangfunksjon ved å hindre at foten subber. Det kan hjelpe deg til å gå lenger, hindre at du faller og forebygge andre smerter og skader rundt føtter og ben.

Det kan også være ortoser for knærne. Disse kan støtte og stabilisere en rekke forskjellige feilstillinger eller skader rundt knærne. Disse blir selvfølgelig skreddersydd etter dine behov sånn at du får det som passer for din spesifikke situasjon.

Spesialister på oppgaven

Ortoser er en spesialist oppgave som håndteres av spesialister innen ortopedi, og her er det ofte et tverrfaglig samarbeid som sikrer det beste resultatet. Hos TOV har de nettopp samlet et slik lag av spesialiser som kan tilby deg ortoser til ulike behov.

Bor du i Trøndelag, kan du få ortoser i Orkanger hos TOV som består av profesjonelle fagfolk med masse viten og erfaring på området. De tilbyr et stort utvalg av ortoser for hele kroppen, og kan helt sikkert også hjelpe deg med dine problemer. Der er du sikret en ortose av høyeste kvalitet som blir skreddersydd for deg og dine behov.

Flere nyheter