Menn sliter ofte med hårtap

14 november 2019
Mathias Bjelland
Menn sliter ofte med hårtap

De psykologiske effektene av hårtap

Hårtap er noe som rammer millioner av menn over hele verden. Det blir generelt sett på som noe som er et problem som må løses. Det er noen få typer hårtapsmønstre som skjer av mange årsaker, og det finnes en rekke løsninger for å takle problemet med håravfall. Normalt vil de fleste menn som er rammet av håravfall enten finne en løsning på håravfallet eller ganske enkelt ta det i skritt.

Dessverre er det noen menn som er rammet av hårtap som ikke tar det veldig bra. I noen ekstreme tilfeller risikerer menn å lide av psykologiske traumer på grunn av hårtapet. Det er visse typer hårtap som har større risiko for psykologisk skade. En av dem er for tidlig skallethet, som ikke er så altfor gøy for menn, spesielt om de fortsatt er single. 

Demp den psykologiske skaden

For tidlig skallethet refererer til standard mannlig skallethet mange menn opplever, bare i disse tilfellene skjer det veldig tidlig i livet. Normalt starter håravfall i løpet av en manns trettiår og går sakte fremover som en del av den vanlige aldringsprosessen. I tilfeller hvor håravfallet starter så sent som i slutten av tenårene, har disse mennene en betydelig risiko for å utvikle psykologiske problemer. Mange av dem tror at det er noe galt med seg selv på grunn av hvor tidlig de opplever hårtap.

Selv om dette er noe de ikke har mye kontroll over, er følelsene og følelsene de opplever ekte og får virkelige konsekvenser av verden. For tilfeller som disse, anbefales øyeblikkelig håravfallsmidler som en parykk eller hårerstatningsterapi for å prøve å dempe det verste av den psykologiske skaden. Det vi kan gjøre som samfunn er også å behandle mennesker som lider av alvorlig hårtap med samme nivå av respekt og medfølelse som vi vil vise noen andre.

Flere nyheter