Lære å spille elektrisk piano

12 oktober 2021
Maria Laugesen

editorial

Piano kjenner de fleste, og mange har enten selv prøvd å spille eller som minimum hørt det. Det brukes nemlig mye innen både klassisk og moderne musikk, men i dag er det i høy grad de digitale varianter som brukes. Et elpiano gir deg mange muligheter, mens du samtidig kan holde fast i den vakre, originale lyden som du kjenner fra piano.

Prøv et digitalt piano

På et tradisjonelt piano skapes lyden ved, at du trykker på en tangent som aktiverer en filtdekket hammer. Denne hammeren slår an strenger som er strukket i et rammeverk. På den måten skapes lyden altså «manuelt». 

Et elpiano fungerer litt annerledes. Her har du nemlig fortsatt tangenter, men lyden du hører her er faktisk en ‘samplet’ lyd. Det vil si at den er opptatt på forhånd, og derfor skapes den digitalt når du trykker på tangenten. Det gir den fordelen at du aldri må stemme instrumentet, og du får presis samme lyd hver gang.

Samtidig har du en rekke innstillinger på ditt elpiano. Du kan nemlig velge om du vil ha lyden fra et flygel eller alminnelig piano, eller om du vil sample helt andre digitale lyder.

Fordeler ved elektrisk piano

Det finnes faktisk en rekke fordeler med et elpiano frem for et akustisk piano. En av de største fordelene er at elpiano gjerne er en del mindre og derfor mer mobile, og at de samtidig er billigere. Derfor er det en fordel for nybegynnere eller deg som ikke spiller på et profesjonelt eller høyt nivå.

Det er enkelt å starte med, og det gir en rekke muligheter for å instille og endre lyden hvis du ønsker dette. Derfor kan man si at det er mer praktisk enn et akustisk piano, og kanskje også mer allsidig. Du kan finne ditt nye elpiano på https://www.danmusikk.no/musikkinstrumenter/tangent-instrumenter/elektrisk-piano til en god pris.

Flere nyheter