Lær deg å spille mandolin

20 oktober 2020
admin

Lær deg å spille mandolin

Mandolin er et helt unikt instrument med en helt unik historie. Men det er ikke så mange som velger å spille mandolin lenger, så det er på tide at det kanskje får litt mer oppmerksomhet, litt mer fokus, litt mer av det det faktisk fortjener. Det er kanskje ikke et døende instrument, men det er mange som ikke vet hva det er, selv om de helt sikkert har hørt en mandolin i en eller annen sammenheng. En mandolin er et flott strengeinstrument som opprinnelig kommer fra Italia.

Viderefør historien

Når man skal velge instrument er det mange ting som kanskje spiller inn. Det å spille et instrument er noe mange drømmer om og det er det god grunn til. Det har alltid vært en evne som har vært høyt verdsatt i samfunnet.

Selv om kunsten i seg selv kanskje ikke har den aller høyeste statusen sammenlignet med andre disipliner er det å kunne spille knyttet til beundring og høy status og det er ikke likegyldig hvilket instrument man velger. Et mer klassisk instrument som en mandolin er et instrument som har vært beundret gjennom århundre og en helt unik ting å kunne er så spille på den, også fordi det ikke er så mange som gjør det. I hvert fall ikke sammenlignet med gitar eller piano for eksempel.

Utvikler hjernen din

Det er skikkelig sunt for hjernen din å lære seg noe nytt og det å spille et instrument er en direkte vei til bedre kognitive evner. Det å spille et instrument er som å trene hjernen din, særlig når det kommer til å lære nye ting.  Men til tross for alt det er det ikke mange som faktisk vet hvor sunt det er for hjernen vår og utvikling og vedlikehold av de kognitive evnene våre. Så det er faktisk utrolig bra å spille et instrument. Hvis du ønsker å begynne å spille mandolin selv kan du for eksempel se på danmusikk.no, for de har flere forskjellige muligheter til å bli kjent med instrumentet.

Flere nyheter