Klarinett spilles av ung jente

22 juni 2019
Mathias Bjelland
Klarinett spilles av ung jente

Kan korpsarven holdes i live?

Det å spille i korps er kanskje en av de aller mest klassiske aktivitetene vi nordmenn har bedrevet med over årene. Allikevel har antallet medlemmer her falt drastisk over årene. Det er rett og slett ingen sosial status bundet med det å være i korps lenger, og om enn noe, så har dette blitt til noe kun «nerdene» driver med.

Denne trenden, der klassiske og kulturelle elementer i vårt samfunn har blitt presset ut, er noe vi bør kjempe sterkere mot. Dette starter med et skifte i måten vi ser på korps. Ofte er det bare sangene og uniformene som blir sett, men ikke prestasjonene bak. Involvert i korps er nemlig marsjeringen, og ikke minst kunsten ved det å spille instrument. 

Kjøp et instrument til dine barn

Det aller viktigste er nok dog at foreldrene faktisk tar i et tak. Om du for eksempel kjøper en klarinett til ditt barn i dag, så setter du standarden for hvordan dine barn skal respektere instrumenter. De vil neppe dytte denne vekk. Om enn noe, så vil de bli helt besatt av hvordan en klarinett fungerer, og mens de ennå er unge, så vil de lære seg å spille den.

Et instrument som en klarinett er uansett mye mer nyttig å lære seg enn å spille på iPad og andre konsoller. I likhet med gaming derimot, så krever ikke klarinett all verdens fra deg som forelder, slik at du i hvert fall fortsatt kan få noe avslapning i hverdagen din. Det krever minimal innsats av deg som forelder, og så lenge du kjøper en klarinett og støtter barna i korpsferden, så går alt på skinner.

Fremtiden for korps

Akkurat nå er det en gruppe ildsjeler som holder denne døende aktiviteten i live. Om du er en forelder, så har du muligheten til å holde korps i live. Kjøp en klarinett eller et annet instrument ditt barn kan lære seg, og se hvordan dine barn vil vokse av dette!

Flere nyheter