Hvordan behandler en kiropraktor?

24 mai 2020
Maria Laugesen

Kiropraktikk er i dag er anerkjent og hyppigt anvendt behandlingsform i hele Norge. Veldig mange nordmenn besøker deres kiropraktor for å få undersøkelse, rådgivning og behandling i forhold til smerter, nedsatt funksjon og generell helse. Men hvordan foregår besøket hos en kiropraktor egentlig, og hva kan du forvente? 

Først og fremst er det viktig for din kiropraktor å vite mer om deg og de problemer du kommer med. Derfor vil besøket starte med en snakk om det aktuelle problemet, samtidig med at din kiropraktor ofte vil spørre om andre ting som din arbeidssituasjon, din generelle helse og din medisin, tidligere skader, trening osv.

Alt dette er for at kiropraktoren kan bli klokere på årsaken til dine smerter, og for at det beste behandlingsforløpet kan bli tilrettelagt. Etterfølgende vil kiropraktoren foreta en undersøkelse av deg, som kan inneholde forskjellige tester for bevegelse, undersøkelse av nervesystemet, spesifikke ortopediske tester osv. Dette vil i høy grad avhenge av dine symptomer. Kiropraktoren har også mulighet til å henvise deg til andre undersøkelser som blodprøver, røntgen eller skanninger dersom dette er relevant.

Etter dette vil selve behandlingen vanligvis begynne. Denne kan bestå av mange ting, og vil ofte inneholde en form for manuell behandling, som kan være leddbehandling eller arbeid med muskler og ledd.

Behandlingen kan også bruke andre metoder som nåler, tape eller noe helt annet. Til slutt vil du ofte få med deg øvelser, gode råd og veiledning til hvordan du selv kan hjelpe med å redusere smertene, og hvordan du kan minimere risikoen for at de kommer igjen. 

Alt dette er utrolig individuelt og vil variere fra person til person. Din behandling og ditt forløp vil nemlig alltid bli skreddersydd etter dine individuelle behov og ikke minst dine ønsker. Dette sikrer den mest trygge og behagelige opplevelse, og det gir de beste resultatene for deg.

Flere nyheter