Hvilken type seng skal jeg velge?

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det er mange sengetyper å velge mellom, og derfor kan det være vanskelig å finne den sengen som passer perfekt til ens behov. Her skal vi se litt nærmere på ulike sengetyper, så du kan velge den som passer for deg. 

Hva kan jeg velge mellom? 

Det finnes mange forskjellige typer å velge mellom, men de vanligste sengetypene er rammemadrass, kontinentalseng og regulerbar seng. Du kan se eksempler på de ulike sengetypene på https://www.bedrenaetter.no/. Hvilken seng du skal velge, avhenger i stor grad av hvilke behov du har. Hvis du vil ha litt ekstra komfort, så kan det være en god ide å velge en kontinentalseng. Der får du hele tre madrasslag som samarbeider om å gi deg den beste mulige søvnopplevelse. Dermed får du en seng som støtter godt, og som har flere madrasslag som er designet for å vare, og dermed trenger man heller ikke å skifte ut sengen like fort som hvis man velger en seng av lavere kvalitet.

Det er det samme med en regulerbar seng. Hvis man har ryggproblemer, er gravid, snorker eller sliter mye med forkjølelse, kan en regulerbar seng være et svært velkomment tilskudd i hjemmet. Da har du nemlig mulighet til å justere sengen etter behov, og det er perfekt for deg som kanskje har rygg- eller hofteplager, og sliter med å finne en god og støttende liggestilling på en vanlig madrass. I tillegg får man som regel de samme gode madrassene i en regulerbar seng, som med en kontinentalseng, og derfor får man en seng som støtter svært godt. 

Det er mange forskjellige behov som avgjør hvilken seng du skal velge, men det handler også om budsjett. Hvis man vil investere litt ekstra, så får man i mange tilfeller mer seng for pengene med en kontinentalseng eller en regulerbar seng, akkurat som man får flere behov oppfylt. 

 

Flere nyheter