Hva må man vite om onlinelån?

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Lånemarkedet på nettet kan fort virke stort og uoverskuelig. Det trenger det dog ikke være, hvis man setter seg litt inn i hvordan det fungerer og vet hva man skal se etter. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne ut av hvordan lånemarkedet online henger sammen. Kanskje er det ikke så komplisert som du tror? 

Det er alltid en god ide å sammenligne flere lån

Noe av det første man skal vite hvis man skal navigere i et marked som eksploderer med nye tilskudd og tilbud hver dag, er at det er en god ide å sammenligne lån. Det er rett og slett lurt å sette av litt ekstra mye tid til å undersøke og gå i dybden før man eventuelt velger. Det er nemlig utrolig mye å velge mellom, og det kan være vanskelig å vite hva som egentlig er forskjellen på de ulike lånene, og ikke minst – hva som egentlig er kostnadsforskjellen mellom det ene og det andre. 

lån

Man kan velge å gå inn på hver enkelt bank eller lånesteds sin nettside og undersøke hvilke muligheter det er, men det er langt fra den mest effektive måten å gjøre det på. Det krever at man er svært systematisk og har fullstendig oversikt over alle bankene og lånestedene som finnes.

Det er dog mer vanlig å bruke en side som www.swiftbanker.no der man har samlet alle lånesteder og relevante banker på et sted, så man kan få et overblikk over hva som finnes på markedet. Når man sammenligner er det lurt å se på de låneeksemplene som står ved hvert lån – da kan man nemlig få et inntrykk av hva lånet vil koste i praksis. Det er også lurt å se på rente og hvilke vilkår som gjelder for det lånet eller de lånene som passer til det man ser etter. 

Hvorfor det heter lån uten sikkerhet 

Man kommer fort til å oppdage et begrep som ‘lån uten sikkerhet’ når man ser etter lån på nettet. Det er rett og slett det som er vanlig for lån på nettet. Det er i motsetning til i en fysisk bank nemlig sånn at man sjeldent skal stille sikkerhet for onlinelån.

Det er dog viktig å understreke at det i seg selv ikke gjør det mer utrygt for deg å låne – det er faktisk for banken eller lånestedet at risikoen ligger. Det vil nemlig bare si at de ikke har noen sikkerhet for den summen du låner, og dermed er det større risiko hvis alt ikke går etter planen med nedbetaling. 

Flere nyheter