Gjenvinner du også?

04 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Gjenvinning er ikke noe som virker like smalt og utilgjengelig for noen år siden. Det er nemlig blitt utrolig populært. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor vi har fått hekta på gjenvinning, og hva du kan gjøre selv for å bli enda bedre til å gjenvinne og resirkulere avfallet ditt. 

Vi har fått hekta på gjenvinning

Det er jo sånn at vi alle sammen produserer en form for avfall i en eller annen grad. Det er mange som har fått øynene opp for hvor mye søppel vi hver især produserer, og det kan godt bli litt skremmende når man ser på hvor mye man kaster i løpet av en dag, en uke eller en måned.

Derfor er det lurt å finne frem til metoder der man ikke bare bruker litt mindre ting som produserer søppel, men at man sørger for å kvitte seg med søppelet på en ordentlig måte. Det kan for eksempel være gjennom gjenvinning og resirkulering, og kanskje til og med kompost. Det er mange muligheter, og det er bare fantasien som setter grenser for hvor lite avfall du egentlig kan belaste miljøet med. 

gjenvinningsmaskiner

Vi har nemlig fått hekta på gjenvinning her i Norge. Gjenvinning er ikke minst også blitt en industri som vokser seg større og større. Dette blir tydelig gjennom firmaer som https://www.jnc-teknik.dk/no , at gjenvinning ikke lenger er noe smalt som man kan spøke litt med.

Det er også blitt sånn at vi tenker mer grønt og miljøvennlig, og gjenvinning er faktisk en stor del av denne tanken for å få en grønnere og mer klimavennlig utvikling. Det er lurt å sette seg godt inn i hvordan søppel og avfall skal sorteres, så ikke noe kommer feil sted. Det kan skape en rekke problemer. Bruk litt ekstra tid på å sortere, så blir det en god vane som kan kommer godt inn i etterhvert.

 

Flere nyheter