Dieseltanker – Hva du trenger å vite

30 oktober 2023
Frida Ekerhovd

editorial

Innenfor industrien og transportsektoren blir dieseltanker brukt til oppbevaring og forsyning av drivstoff til lastebiler, busser og andre kommersielle kjøretøy. Med så mange forskjellige dieseltankalternativer på markedet kan det være utfordrende å velge den beste for din virksomhet. I denne artikkelen vil vi utforske de ulike typene dieseltanker som er tilgjengelige og hva du bør vurdere før du investerer i en.

Over bakken dieseltilførselssystemer

Dieseltanker som er designet for å sitte over bakken er en av de mest brukte tanktypene blant bedriftseiere. Disse tankene er laget av rustfritt stål og kan vanligvis holde mellom 5000 og 10000 liter diesel. Over bakken systemer er også miljøvennlige og kan motstå omgivelsene som vind og regn. Tanken er også utstyrt med en pumpestasjon og er solid nok til å motstå vibrasjoner som kan forårsakes av tønner.

Underjordiske dieseltilførselssystemer

Underjordiske dieseltanker, som navnet antyder, er designet for å begrave i jorden. Bedrifter som ønsker å opprettholde en grønn profil, skaper ofte lukkede drenerte systemer for å dekke deres dieselbehov. Disse er også helt moderne og gir virksomhetseiere muligheten til å overvåke nivåene sine online. Fordelen ved bruk av slike systemer er at de tar opp liten plass i forhold til over bakken systemer, og de beskytter urensede områder fra eventuell kryssforurensning som kan forekomme.

dieseltanker

Transportable dieseltilførselssystemer

Bedrifter som trenger å flytte drivstoff mellom jobber har ofte behov for transportable dieseltilførselssystemer. Disse systemene er enkle å flytte og kan enkelt tilpasses ulike behov og nivåer. Et utvalg av transportable tankekjemikalier kan også brukes i forbindelse med disse systemene for å øke holdbarheten ved flytting fra en jobb til en annen.

Hva du bør vurdere når du kjøper en dieseltank

Å finne den rette dieseltanken som passer best til behovene dine kan imidlertid være en utfordring. Når du vurderer forskjellige alternativer, bør du ta hensyn til følgende faktorer:

  1. Miljøet: Hva slags miljø vil dieseltanken bli plassert i? Hvis det er et område med høyt fuktighet, bør du velge en tank som er korrosjonsbestandig. Hvis det er en frostdag, kan dine ansatte ha problemer med å fylle dieseltanken, og du må derfor vurdere isolerte eller oppvarmede dieseltanker
  2. Kapasitet: Hvor mye diesel trenger du å lagre? Hvor ofte må de fylles.
  3. Lovbestemmelser: Hva krever lokale eller nasjonale regjeringer når det gjelder oppbevaring av diesel?

Med disse faktorene i mente, kan du velge den beste dieseltanken for din bedrifts unike behov. Å skaffe seg en pålitelig dieseltank kan bidra til å redusere driftskostnadene og forbedre påliteligheten til din bedriftens transportflåte.

Flere nyheter