Derfor trenger du en milligram vekt

29 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Det er mange gode grunner til at du trenger en god vekt på kjøkkenet, som kan måle helt ned til milligrammet. Det skal vi se litt nærmere på her – det kan nemlig være mye nyttigere enn du kanskje tror. 

Perfekt for gourmeter 

image

En milligram vekt er helt perfekt for gourmeter som elsker å eksperimentere på kjøkkenet. For det er som de fleste vet viktig med presisjon når man begir seg ut i kokekunstens omfattende verden. Det er ikke nok å ta en klype her og der, det er mye som skal måles helt nøyaktig, og da er det alfa og omega med en vekt som som måler helt, helt nøyaktig. Da får man også utnyttet ingrediensene sine best mulig.

Dette er kanskje enda viktigere for deg som liker å bake. Hvis man skal få blandingsforholdet helt nøyaktig, så er en god milligram vekt helt uvurderlig. Det er nemlig sånn at det står og faller på at man har målt og veid helt riktig når man skal bake. Det å være helt nøyaktig og grundig er altså noe av det viktigste du kan lære deg når du skal bli skikkelig god til å bake. 

Hold formen

Når det kommer til å holde formen, så tenker de fleste nok på en badevekt, men det kan faktisk være en milligram vekt som gjør det lettere å holde den vekten du vil ha. Det er det en enkel grunn til. Det er nemlig sånn at man skal være oppmerksom på mengden av mat hvis man går på en bestemt diett eller prøver å holde vekten, og det kan være vanskelig å vurdere bare på øyemål. Derfor er det smart å ha en milligram vekt så man kan veie porsjoner og ingredienser, så man vet akkurat hvor mye man får i seg. Da blir det lettere å holde formen. 

Flere nyheter