Derfor bør du skaffe deg en rubiks kube

31 august 2021
Johanne Larsen

En rubiks kube er utrolig praktisk hjernetrim, og det er noe du kan ta med deg overalt. Her skal vi se litt nærmere på hvorfor du bør prøve å løse en rubiks kube, og hvordan du går frem når du skal lære å løse den. 

Sånn knekker du koden

En rubiks kube består typisk av en kube med 3 rekker av mindre kuber på hver side. Poenget med kuben, er at man skal vri disse rekkene på en måte som gjør, at kuben går opp til slutt, altså at alle sidene blir ensfarget. Det er vanskeligere enn det kanskje høres ut som, for det er ikke sånn at man bare kan vri tilfeldig og håpe på at den løser seg – nei, akkurat som med sjakk, så skal man planlegge neste trekk, og det gir hjernen en god utfordring.

Derfor er en rubiks kube god hjernetrim. Hjernen får bryne seg litt på en oppgave, og selv om du har løst kuben, så betyr ikke det at du er ferdig med den. Du kan løse den mange ganger på forskjellige måter, og du kan øve deg på å løse den så fort som mulig, og konkurrere mot andre eller kanskje bare deg selv. Det beste med en rubiks kube, er at du kan ta den med deg overalt. 

Prøv andre kuber 

Den klassiske rubiks kuben er som nevnt en kube som er 3×3, men det er ikke den eneste kuben på markedet. Det finnes nemlig andre kuber man kan prøve seg på, hvis man vil utfordre seg selv. Noen kuber er mer avanserte, for eksempel en 4×4 kube, eller en 6×6 rubiks kube. Det finnes med andre ord mange forskjellige kuber å velge mellom, så du alltid kan gå videre til en mer avansert kube du kan løse, når du er blitt god åpen av de andre. 

Flere nyheter